TikTok

5 lucruri pe care nu le știai despre TikTok: lista definitivă

Nu există om care să nu fi auzit de TikTok.

Acum deja mai bine de șase ani, când platforma Musical.ly își schimba identitatea, nimeni nu bănuia că și lumea se va schimba odată cu ea. 

De la un site folosit cu predilecție de copii, a ajuns un fenomen global. Și chiar dacă media de vârstă e mai scăzută decât pe Instagram sau deja învechitul Facebook, TikTok vine cu promisiuni pentru toți. În primul rând, este o rampă de lansare chiar și pentru cei care altundeva nu au succes. 

 

De ce se întâmplă asta? Există mai multe feluri în care algoritmul și funcțiile aplicației diferă de ale competitorilor săi din social media. 

 

1. Oricine poate fi popular?

Da. Ăsta e răspunsul scurt. Răspunsul lung e că, deși TikTok are multe criterii postările ajung în mod organic la câteva sute de persoane. Cei care se folosesc de paid media pot face o investiție pentru ca 10.000 de persoane să le vadă clipul.

Din acel punct, drumul spre faimă nu mai este lung. 

 

O parte mai puțin fericită este aceea a criteriilor de selecție. TikTok favorizează persoanele tinere și care se încadrează în tiparele de frumusețe. 

 

În plus, anumite melodii și trenduri vor crește vizibilitatea postării. Nu în ultimul rând, sunt preferate conținuturile care s-au viralizat în trecut. Un exemplu în acest sens e pisicuța Wisp, de pe pagina asociației Rags to Riches Animal Rescue. 

 

Popularitatea pisicii este atât de mare, încât numai clipurile cu ea (și cu alte pisici virale ale asociației) au o receptare foarte bună pe TikTok. 

 

2. Monetizarea e mai accesibilă…

…dar și mai complicată. Influencerii se pot îmbogăți prin mijloacele deja bine știute, adică reclamele și sponsorizările. În același timp, există opțiunea de a trimite cadouri preferaților tăi pe live-uri. 

Cadourile valorează bani, deși sumele sunt modice dacă nu ești o vedetă absolută. 

3. Cât valorează cadourile?

Mult râvnitele cadouri de pe live sunt de mai multe tipuri. Le amintim pe următoarele:

  • GG – cel mai frecvent trimis cadou, echivalent cu o monedă TikTok. O monedă TikTok valorează un cent. 
  • Trandafir – 10 monede sau 13 cenți.
  • Inimioare – 199 monede sau 3 dolari. 

 

Există chiar și daruri în valoare de sute de dolari și mii de TikTok coins. Dar nu promovăm cheltuielile excesive!

Trendul NPC a maximizat câștigurile din live-uri. Mulți creatori de conținut fac filmări live chiar și opt ore. TikTok a devenit un job cu normă întreagă pentru ei.

4. Cenzura este cu susul în jos

Aplicația cenzurează cuvinte sensibile. Orice termen care se referă la violență (fizică, verbală, emoțională) va fi șters prompt. 

Dar cenzura nu funcționează mereu. Conținutul nociv poate să fie ascuns sub termeni aparent inocenți.

Astfel, pagini de modă și sport pot fi paravane ale tulburărilor alimentare. Iar acesta este doar un exemplu evident. 

Din acest motiv, mai ales ca părinte al unui minor, este bine să folosești modul Restricted. Deși imperfect, crește șansele unei navigări sigure. 

 

Dacă ești creator, trebuie să ai mare grijă la cuvintele folosite. Evită orice ar putea fi interpretat drept jignitor. Chiar dacă intențiile din spate sunt pure, TikTok nu va ști mereu asta. Nu e infailibil. Poate taxa lucruri care nu există de fapt.

 

5. Engagement maxim cu efort minim 

Aplicația creează din ce în ce mai multe prilejurj de engagement. Puțin știut este că poți face playlisturi. Astfel, fanii tăi pot accesa colecții de conținut. 

 

Dacă le place în mod deosebit o parte din creația ta, o vor putea accesa cu mai mare ușurință. Iar engagementul va crește. 

În plus, opțiunile de editare video sunt din ce în ce mai performante cu fiecare actualizare a aplicației.