grafica cu o mana care scrie in caiete si pe foi, creeaza content marketing

Calitate versus cantitate în content marketing – cine câștigă?

Riscul de extenuare în content marketing pare să fie în creștere. Principalul motiv pentru acest lucru este nevoia din ce în ce mai mare de stimuli a publicului. Și să nu uităm competitivitatea de pe numeroase piețe. 

Astfel, ceva ce se remarca prin creativitate ajunge să pară muncă silnică. Și noi credem că nu ar trebui să fie așa. Nu putem, însă, desconsidera cantitatea în favoarea calității. Nu complet. V-am pregătit o expunere echilibrată și care, sperăm, va ajuta mulți marketeri prezenți și viitori să se bucure de meserie. 

Șocurile tânărului creativ 

Un copywriter, de exemplu, poate să intre în breaslă cu o imagine distorsionată. Își poate imagina că va sta și va medita la următorul slogan celebru întreaga zi. Altfel spus, că va fi ca Don Draper. Însă realitatea din teren nu este asta.  

Este, în general, nevoie de mult conținut. Însă liderul unei firme de publicitate și marketing trebuie să știe că asta nu este îndeajuns. Ba chiar, în anumite situații, este mai bine ca un copywriter și un artist vizual să lucreze concentrat, asupra unui singur obiectiv.  

Pe lângă faptul că vor obține o mai mare satisfacție asupra produsului finit, există avantaje de ordin pragmatic. Algoritmul însuşi este îmblânzit de postările de calitate – sau poate fi, în cazuri ideale. Astfel, poți vedea cum o poză sau un reel vechi de peste o săptămână încă primesc like-uri și engagement. Important este ca tu să creezi conținut relevant.  

În același timp, a posta frecvent pe social media sau blog este excelent pentru angajament. Dar un exces de conținut, mai ales dacă nu este îngrijit, poate face mai mult rău decât bine.  

Și a reveni prea des cu activări este la fel de contraproductiv ca a lăsa paginile de izbeliște. 

Atenție, atenție, atenție la content marketing! 

Când livrăm mult într-un timp scurt, riscăm inclusiv să ne „autoplagiem”. Ceea ce nu e bine nici pentru propriul traseu, dar nici pentru content marketing.  

Algoritmii și motoarele de căutare sunt nemiloase cu conținutul „dublat”. Este mai bine să lași puțin timp să treacă. Astfel, te asiguri că aduci ceva unic. Și care te și ajută să te dezvolți în calitate de creativ.  

Cum se ajunge la echilibru? 

Pentru a ne raporta onest și sănătos la această dilemă, sunt mai multe de zis. În primul rând, cantitatea poate prevala asupra calității. Este un adevăr greu de digerat, valabil mai ales atunci când un proiect e la început.  

Postările frecvente pot servi drept o rampă. Dar calitatea și EAT (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) vor face cu adevărat diferența pe termen lung. Așadar, este bine ca pe măsură ce campania se desfășoară, creativii să aibă timpul să fie, ei bine, creativi, și să aducă în mod real valoare. 

Se pare că și rețelele de socializare încep să favorizeze calitatea în content marketing. Instagram, principala gaură neagră a dopaminei pentru noi toți, s-a schimbat. Se pare că afișează pentru mai mult timp postările de calitate, aşa că te vei trezi cu like-uri chiar şi la un carusel de acum o săptămână sau un reel de care abia îţi mai aminteşti.