Indiferent că lucrezi pentru o firmă sau pe cont propriu, digital marketing este un domeniu cât se poate de ofertant. Problema însă intervine, ca de obicei, la începuturi. De aceea primul pas este cel mai dificil.
Începuturile sunt grele și, uneori, presărate cu greșeli! But, hey, everything is a blessing in disguise! Așadar, aceasta va fi, cel mai probabil, etapa în care vei face erori. Și în care clișeele vor fi simultan un dușman și un prim reper în călătorie.
Cu tot riscul de a întâmpina neplăceri, vă spunem că fiecare greșeală este, de fapt, o lecție. Dar avem și o listă de practici esențiale in digital marketing. Ele vor face începutul de drum atât de lin pe cât poate fi în condițiile date.
Cele mai bune practici de digital marketing pe social media
Din fericire pentru voi, existăm noi și vă spunem din start ce nu este indicat să faci pe social media. Lista este lungă, dar o să vă enumerăm doar câteva dintre ele. Structura este un prim element esențial atunci când pornim la drum. Chiar dacă uneori este asociată cu rutina, ea nu trebuie să fie așa. Dimpotrivă, rolul ei este de a fi o rampă pentru ideile tale cele mai îndrăznețe.
1. Setează-ți obiectivele de digital marketing
Orice drum are o hartă, chiar și drumul tău în business. Înainte de orice, fă-ți un plan exact cu ceea ce ai vrea să transmiți, cum poți să te promovezi și să crești organic o comunitate.
Așadar, ia-ți o lună de pauză și scrie pe hârtie planul tău de afaceri, îți vei mulțumi mai târziu. Este de preferat să folosești obiective SMART. Adică obiective care să fie specifice, măsurabile, fezabile, relevante și dependente de timp. Spre exemplu, un obiectiv SMART va fi „în următorul trimestru, rata conversiilor de pe Instagram va crește cu 35%”.
2. Folosește toate elementele disponibile
În digital marketing, există un mesaj clar. Și acela este „E bine să te faci văzut”. Spre exemplu, „#” este o modalitate bună prin care să atragi oameni pasionați de domeniul pe care îl promovezi.
Poți să te folosești de instrumente special pentru a identifica hashtag-urile cele mai potrivite afacerii tale. În acest fel, impactul paginii va crește considerabil. O altă cale de a te adrea cât mai multor publicuri și a obține conversii este utilizarea de Instagram Reels.
În plus, este recomandat să comunici consecvent pe cât mai multe platforme de socializare. TikTok este deocamdată considerat cel mai bun spațiu pentru o creștere organică a publicului și clientelei tale.
3. Nu irosi secțiunea de bio
Secțiunea de bio este o scurtă carte de vizită a paginii tale. Folosește-o cu înțelepciune și scrie doar ce e relevant pentru tine.
Clienții trebuie să știe cu ce te ocupi. Este de asemenea un loc bun pentru a pune un LinkTree cu toate realizările pe care le consideri relevante. În plus, este spațiul ideal pentru a arăta ce ton ai în comunicare și a te diferenția de competitori.
3.5. Nu copia
Fii unic și încearcă să nu copiezi conținutul altui creator. Oamenii vor inovație și creativitate. Așadar, cel mai mare risc pe care ți-l poți asuma e neasumarea riscului. A alege variantele cele mai safe în strategia ta de comunicare înseamnă că nu vei ieși în evidență. Succesul pe care îl vei avea va fi unul mai mic decât potențialul tău real.